Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Memphis Depay maakt overstap naar Atlético Madrid

Officieel: Memphis Depay maakt overstap naar Atlético Madrid

20 jan 2023, 14:11

Memphis Depay speelt de komende tweeënhalf jaar bij Atlético Madrid. De 28-jarige aanvaller komt over van FC Barcelona en wordt vrijdagmiddag om 18.00 gepresenteerd in stadion Cívitas Metropolitano van Atlético.

Depay tekende het nieuwe contract nadat hij succesvol door de medische keuring was gekomen, meldt Atlético. De club omschrijft de international als een behendige aanvaller met veel snelheid, die zowel in de spits als op de linkerflank kan spelen.

De club uit Madrid meldde de overgang van de spits van Oranje een dag geleden al officieus. De Madrilenen toonden donderdagavond al beelden van Depay die met toestemming van Barcelona meetrainde bij Atlético. Depay verruilde in de zomer van 2021 Olympique Lyon voor FC Barcelona. Hij kwam eerder uit voor PSV en Manchester United.

Volgens Spaanse media betaalt Atlético rond de 3 miljoen euro voor hem, om het restant van zijn verbintenis af te kopen. Atlético, dat aanvallers Matheus Cunha en João Félix verhuurde, hoopt Depay het komend weekeinde in het competitieduel met Valladolid al te kunnen opstellen.

Depay kon bij Barcelona niet meer op veel speeltijd rekenen. Coach Xavi gaf woensdag na de zege op AD Ceuta in het Spaanse bekertoernooi aan dat Depay waarschijnlijk zou vertrekken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.