Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Mark van Bommel tekent voor twee jaar bij Royal Antwerp FC

OFFICIEEL: Mark van Bommel tekent voor twee jaar bij Royal Antwerp FC

26 mei 2022, 15:39

Mark van Bommel heeft een contract voor twee jaar getekend als hoofdtrainer van de Belgische club Royal Antwerp FC. De 45-jarige Limburger begint bij de ambitieuze nummer 4 van België aan zijn derde klus als hoofdcoach in het betaalde voetbal. Van Bommel, die eerder bij PSV en VfL Wolfsburg werkte, volgt de maandag weggestuurde Deen Brian Priske op.

Andries Ulderink en John Stegeman worden zijn assistenten. Ulderink (52) stopte onlangs als assistent-trainer bij FC Twente, Stegeman (45) werkte na zijn ontslag vorig jaar bij PEC Zwolle in het Midden-Oosten. Het Nederlandse trio wordt op 20 juni gepresenteerd bij de start van de voorbereiding.

De trainerswissel is de eerste grote beslissing van Marc Overmars bij Antwerp. Overmars werd eind maart aangesteld als technisch directeur, slechts zes weken nadat hij was vertrokken bij Ajax als gevolg van een affaire rond grensoverschrijdend gedrag. Overmars had gedurende een langere periode meerdere vrouwelijke collega's grensoverschrijdende berichten gestuurd. Ajax maakte hier melding van bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR), dat de zaak in behandeling heeft.

De verrassing was dan ook groot toen Overmars zes weken later al weer aan een nieuwe baan begon bij Antwerp. "Dat hoofdstuk wil ik snel achter me laten", zei hij tijdens zijn presentatie over zijn vertrek bij Ajax. "Dat wil ik hier doen. Het was een heel spijtig vertrek, maar daar moet je doorheen. Ik beloof dat wat bij Ajax is gebeurd, hier niet meer zal gebeuren." Enkele sponsoren van Antwerp stopten vanwege de aanstelling van Overmars.

Eigenaar Paul Gheysens heeft de afgelopen jaren al 70 miljoen euro in Antwerp gestopt. De Belg met een geschat vermogen van bijna 1 miljard euro wil zijn club met hulp van Overmars naar de eerste landstitel sinds 1957 leiden. Overmars ziet in Van Bommel daar de geschikte trainer voor.

De 79-voudig international van Oranje deed na zijn actieve voetbalcarrière als trainer ervaring op in de jeugd van PSV en als assistent van zijn schoonvader Bert van Marwijk de nationale ploegen van Saudi-Arabië en Australië. Van Bommel, oud-speler van Fortuna Sittard, PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan, werd in 2018 aangesteld als hoofdtrainer van de Eindhovense hoofdmacht. PSV eindigde in zijn eerste seizoen als tweede in de Eredivisie, kort achter Ajax. In december 2019 werd Van Bommel ontslagen. Vorig jaar duurde zijn dienstverband bij de Duitse club Wolfsburg amper een half jaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.