Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Manchester City trekt zich terug uit de Super League

OFFICIEEL: Manchester City trekt zich terug uit de Super League

20 apr 2021, 22:33

Manchester City heeft als eerste van de twaalf clubs de terugtrekking uit de European Super League bevestigd. In de nacht van zondag op maandag zegden twaalf Europese clubs nog hun deelname toe.

"Manchester City Football Club kan bevestigen dat het formeel de procedures heeft gestart om zich terug te trekken uit de groep die plannen ontwikkelt voor een Europese Super League", meldt de koploper van Engeland in een korte verklaring.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin was "verheugd" over de terugtrekking van City. "Ik ben heel blij om City weer te verwelkomen in de Europese voetbalfamilie", zei de UEFA-baas. Eerder op de dag had hij de Engelse clubs al een voorzetje gegeven. "Heren, jullie maken een grote fout", zei de Sloveen. "Maar iedereen maakt fouten, jullie kunnen dit herstellen. De fans in Engeland, de thuishaven van het voetbal, verdienen het dat jullie dat doen."

Ook andere clubs, zoals Chelsea, zouden voornemens zijn zich terug te trekken. Fans van de Londense club gingen dinsdagavond naar het stadion om te protesteren tegen de rigoureuze plannen.

Manchester City doet dit seizoen nog mee aan de Champions League. In de halve finales is Paris Saint-Germain de tegenstander. PSG behoort niet tot de twaalf clubs die samen de Super League wilden opzetten.

De UEFA dreigde om de deelnemers aan de Super League uit de Champions League te zetten. Trainer Pep Guardiola van City sprak zich dinsdag al uit tegen de plannen van zijn eigen club. "Sport is geen sport meer als succes is gegarandeerd. Er hoort een relatie te bestaan tussen inspanning en beloning", aldus Guardiola over de competitie waarbij een startbewijs jaarlijks gegarandeerd zou zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.