Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Jeroen Zoet verlaat PSV en tekent in Italië

OFFICIEEL: Jeroen Zoet verlaat PSV en tekent in Italië

8 sep 2020, 20:50

Jeroen Zoet heeft afscheid genomen van PSV. De doelman tekent een contract bij het Italiaanse Spezia, maakt PSV dinsdagavond bekend.

De club verzekerde zich vorige maand van promotie naar de Serie A. Spezia debuteert komend seizoen op het hoogste profniveau in Italië.

'Wij gunnen Jeroen deze overstap van harte', liet technisch manager John de Jong van PSV weten. 'Jeroen is vanuit de jeugdopleiding doorgebroken en vervolgens van grote waarde geweest voor het eerste elftal. Zo zien wij het hier graag.'

Zoet verruilde in 2006 BV Veendam, de club uit zijn geboorteplaats, voor PSV. In 2011 werd hij verhuurd aan RKC Waalwijk. Twee jaar later keerde Zoet terug naar PSV. Vanaf het seizoen 2013-2014 was hij eerste keus bij de Eindhovense club.

Vorig seizoen echter moest hij zijn basisplaats afstaan aan de Duitser Lars Unnerstall. Zoet stapte in januari op huurbasis over naar FC Utrecht om in beeld bij Oranje te blijven. Dit seizoen begon hij weer in de A-selectie van PSV, maar door de komst van de Zwitserse international Yvon Mvogo, die voor twee jaar is gehuurd van de Duitse club RB Leipzig, dreigde opnieuw een reserverol voor hem.

Zoet keepte 260 officiële wedstrijden voor PSV. Hij won drie landstitels en twee keer de Johan Cruijff Schaal. 'PSV is en blijft een prachtig deel van mijn leven', gaf Zoet te kennen. 'Ik ben hier volwassen geworden, heb prijzen gewonnen en het is nu tijd om de volgende stap te zetten. Ik ga PSV in alle opzichten missen, maar ik kijk er tegelijkertijd naar uit om in een ander land mijn grenzen te verleggen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.