Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Frank de Boer nieuwe bondscoach Oranje

OFFICIEEL: Frank de Boer nieuwe bondscoach Oranje

23 sep 2020, 21:02

Frank de Boer is woensdag benoemd tot bondscoach van het Nederlands elftal. De KNVB heeft hem aangesteld tot en met het WK in het najaar van 2022 in Qatar.

De oud-Ajacied begint met onmiddellijke ingang met zijn werkzaamheden in Zeist. Hij zit derhalve de komende maand bij de oefeninterland tegen Mexico en de wedstrijden voor de Nations League tegen Bosnië-Herzegovina en Italië al op de bank.

De KNVB maakte nog niet bekend hoe de technische staf van De Boer er verder uit gaat zien. De 112-voudige international wordt vrijdag in Zeist gepresenteerd.

De Boer was als trainer succesvol met Ajax, met vier landstitels op rij. Bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United diende hij zijn contract niet uit.

Hij was niet de enige kandidaat van de KNVB. De beleidsmakers van de nationale voetbalbond informeerden ook bij Frank Rijkaard en Peter Bosz. Rijkaard voelt niets meer voor een functie in de voetballerij. Bosz staat onder contract bij Bayer Leverkusen.

Als speler kwam Frank de Boer liefst 112 keer uit voor het Nederlands elftal. Zijn debuut maakte hij in 1990 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië. Het EK-kwalificatieduel met Tsjechië - op 29 maart 2003 - was zijn honderdste interland.

De Boer was als trainer al eens werkzaam bij het Nederlands elftal. In de zomer van 2010 was hij assistent van bondscoach Bert van Marwijk tijdens het wereldkampioenschap in Zuid Afrika, waar Oranje de finale haalde.

Wim reageert op keuze KNVB voor De Boer: 'Een zwaktebod'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.