Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Feyenoord neemt Philippe Sandler over van Manchester City

OFFICIEEL: Feyenoord neemt Philippe Sandler over van Manchester City

1 feb 2022, 18:01

Feyenoord neemt Philippe Sandler definitief over van Manchester City. De 24-jarige verdediger komt transfervrij over en tekent in Rotterdam een contract voor een half jaar, met een optie voor een langere periode. Manchester City heeft wel een terugkoopoptie bedongen.

'Voor Philippe is Nederland bekend terrein', reageert technisch directeur Frank Arnesen op de website van de Rotterdammers. 'Door zijn jaren in het buitenland komt hij als meer ervaren speler terug. Bovendien is hij fysiek sterker geworden. We verwachten dat hij als speler en wij als club daar veel profijt van zullen hebben.'

Sandler stond een aantal jaren geleden bekend als een van de grootste talenten van Nederland. Hij maakte in 2018 de overstap van PEC Zwolle naar Manchester City en werd verhuurd aan Anderlecht en Troyes. Nu keert de verdediger bij Feyenoord definitief terug in de Eredivisie.

Feyenoord contracteerde dinsdag ook de 18-jarige Dermane Karim uit Togo. De 18-jarige middenvelder komt over van de Planète Foot Académie in Lomé, de hoofdstad van Togo. Karim heeft tot medio 2026 getekend in De Kuip. "Het voelt voor mij heel erg goed om hier te zijn. Ik ben onder de indruk van de club en wil me hier heel graag verder ontwikkelen en aan iedereen laten zien wat ik in huis heb", aldus Karim.

Karim is de vijfde speler die deze winter overkomt naar Rotterdam. Eerder werden ook al Patrik Wålemark, Cole Bassett en Jorrit Hendrix gecontracteerd. 'We hebben deze transferwindow heel gericht en creatief moeten kijken naar hoe en op welke posities we de selectie konden versterken, daarbij zowel de korte als de lange termijn meewegend', aldus Arnesen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.