Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Dost vertrekt naar Club Brugge

OFFICIEEL: Dost vertrekt naar Club Brugge

24 dec 2020, 20:21

Bas Dost verruilt de Duitse Bundesliga voor de Belgische Jupiler Pro League. De 31-jarige spits verhuist na de jaarwisseling van Eintracht Frankfurt naar Club Brugge, waar hij teamgenoot wordt van onder anderen aanvoerder Ruud Vormer en Noa Lang.

Dost stond nog tot de zomer van 2022 onder contract bij de Duitse club. Als de medische keuring geen problemen oplevert, ondertekent de lange aanvaller uit Deventer een verbintenis voor 1,5 jaar bij Club Brugge.

"Zoals bekend stelt de pandemie ons voor economische uitdagingen", zegt technisch directeur Fredi Bobic van Frankfurt. "Club Brugge deed er alles aan om Bas binnen te halen. Voor ons is het een lucratieve deal. Daarom hebben we aan de wens van de speler voldaan. We wensen Bas het allerbeste in België."

Dost maakte dit seizoen in twaalf wedstrijden in de Bundesliga vier doelpunten. Vorig seizoen kwam hij in 24 optredens voor Frankfurt tot acht competitiedoelpunten. De 18-voudig international speelde eerder voor FC Emmen, Heracles Almelo, sc Heerenveen, VfL Wolfsburg en Sporting Portugal.

Club Brugge omschrijft Dost als "een garantie voor doelpunten". In ruim 450 wedstrijden in clubverband maakte de spits 233 goals. In dienst van Oranje scoorde Dost slechts één keer. In 2018 besloot hij te stoppen als international.

Club Brugge gaat aan kop in de Belgische competitie. De ploeg van de Nederlanders Vormer en Lang slaagde er net niet in om te overwinteren in de Champions League. Brugge gaat na de winter verder in de knock-outfase van de Europa League. Bij de loting werd de ploeg van trainer Philippe Clement gekoppeld aan Dinamo Kiev.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.