Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: De Ligt maakt overstap naar Bayern München

Officieel: De Ligt maakt overstap naar Bayern München

19 juli 2022, 18:15

Matthijs de Ligt verruilt Juventus voor Bayern München. Bayern betaalt minimaal 70 miljoen euro voor de 22-jarige verdediger. Dat bedrag zou nog kunnen oplopen tot 80 miljoen euro.

De Ligt werd maandagavond en dinsdagochtend medisch getest, en vliegt later op dinsdag zijn nieuwe ploeggenoten achterna voor een trainingskamp in de Verenigde Staten.

Bayern en Juventus onderhandelden wekenlang over de verdediger, die drie jaar geleden voor 75 miljoen euro van Ajax naar Juventus vertrok. De Ligt treft in München minimaal twee oude bekenden: Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch verlieten Ajax aan het einde van het vorige seizoen voor de kampioen van Duitsland.

'Ik ben erg blij om speler te worden bij deze grote club', zegt De Ligt op de website van Bayern München. 'FC Bayern is de meest succesvolle club in Duitsland, een van de meest succesvolle clubs in Europa en ook in de wereld. Vanaf het begin voelde ik oprechte waardering. Dat heeft mij overtuigd. Daarnaast is FC Bayern een uitstekend geleide club met grote doelen.'

Bayern wilde De Ligt in 2019 al naar Duitsland halen, zegt technisch directeur Hasan Salihamidzic. 'We waren toen al overtuigd van zijn kwaliteiten als verdediger en dat zijn we nu nog meer. Met zijn professionaliteit, zijn winnaarsmentaliteit en zijn geweldige karakter, past Matthijs perfect bij ons. Hij was als jonge speler al een leider bij Ajax en op zijn 22e kan hij zich nu nog steeds verder doorontwikkelen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.