Terug

Volg Vandaag Inside

Davy Klaassen maakt prachtige transfer naar Inter

Davy Klaassen maakt prachtige transfer naar Inter

1 sep 2023, 20:24

Davy Klaassen vertrekt definitief naar Internazionale. Vrijdag voltooiden de Italianen de komst van de middenvelder, die transfervrij overkomt van Ajax.

Ajax incasseert op dit moment geen geld voor Klaassen. Alleen via bonussen kunnen de Amsterdammers nog iets aan de transfer verdienen. De middenvelder stond open voor een vertrek uit de Johan Cruijff Arena, omdat zijn perspectieven op speeltijd verslechterd waren. Zo had hij geen basisplaats onder de nieuwe trainer Maurice Steijn, die met Steven Berghuis, Steven Bergwijn en de nieuwelingen Georges Mikautadze en Chuba Akpom alternatieven heeft voor de positie vlak achter de centrumspits. Zijn invalbeurt in de wedstrijd in de play-offs van de Europa League was donderdag zijn laatste optreden voor Ajax. In Italië gaat hij samen spelen met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries.

Klaassen verruilde Ajax al eerder in het buitenland. Hij verhuisde eerst naar Everton en speelde daarna voor Werder Bremen, maar keerde in 2020 terug. In die twee periodes speelde hij 321 wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax. Hij maakte daarin 93 doelpunten en gaf vijftig assists. Klaassen won met de Amsterdammers vijf keer de landstitel.

Trainer Steijn zag eerder deze zomer al dragende spelers als Dusan Tadic, Jurriën Timber, Edson Álvarez en Mohammed Kudus vertrekken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.