Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Benzema tekent contract en gaat naar Al-Ittihad in Saudi-Arabië

Officieel: Benzema tekent contract en gaat naar Al-Ittihad in Saudi-Arabië

6 juni 2023, 20:55

Karim Benzema heeft dinsdag afscheid genomen bij Real Madrid. De 35-jarige aanvaller, die zijn loopbaan vervolgt bij Al-Ittihad in Saudi-Arabië, deed dat in een besloten bijeenkomst van 20 minuten waar alleen spelers, familieleden en goede vrienden bij mochten zijn.

"Ik zal Real Madrid nooit vergeten. Dat is onmogelijk, het is de beste club ooit", aldus Benzema. "Maar ik denk dat het tijd is om te vertrekken en aan een nieuw avontuur te beginnen."

Benzema kwam in 2009 over van Olympique Lyon en speelde 647 wedstrijden voor de Madrilenen. Daarin scoorde de spits 353 keer. Hij staat daarmee tweede op de topscorerslijst achter Cristiano Ronaldo, die 450 treffers voor Real Madrid maakte. Benzema won een recordaantal van 25 titels met de club, waaronder vijf keer de Champions League, vier landstitels en drie keer de Spaanse beker.

Al-Ittihad bevestigde later op de dag officieel de komst van Benzema. Hij gaat een contract voor drie jaar ondertekenen. "Ik kijk uit naar nieuwe ervaringen in een nieuw land", zei Benzema, die naar verluidt miljoenen gaat verdienen. "Ik verheug me op deze uitdaging en kijk uit naar de samenwerking met mijn aanstaande ploeggenoten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.