Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Babel keert terug bij Ajax

OFFICIEEL: Babel keert terug bij Ajax

9 jan 2020, 13:03

Ryan Babel keert terug bij Ajax. Dat bevestigt zaakwaarnemer Winny Haatrecht aan De Telegraaf. De 33-jarige aanvaller, die al twee keer eerder voor de Amsterdammers uitkwam, tekent een contract tot het eind van het seizoen.

Babel komt op huurbasis over van Galatasaray en hoopt als speler van Ajax in beeld te blijven voor het EK 2020.

Ajax was op zoek naar een aanvaller nadat het vlak voor de winterstop in de problemen was gekomen toen Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad geblesseerd waren geraakt. Zonder die drie aanvallers werd de club na een goede start uitgeschakeld in de Champions League.

Promes is inmiddels hersteld van een kuitblessure en Neres is ook op de weg terug. Toch besloot Ajax te onderzoeken of een tijdelijke terugkeer van Babel naar Amsterdam mogelijk was. De koploper van de eredivisie wil zo weinig mogelijk risico nemen, ook omdat de kampioen van dit seizoen zich waarschijnlijk rechtstreeks voor de volgende editie van de Champions League kwalificeert.

Ryan Babel maakte in 2004 zijn debuut voor Ajax en vertrok in 2007 naar Engeland om te spelen voor Liverpool. In het seizoen 2012-2013 keerde Babel voor één seizoen terug in Amsterdam.

VIDEO - René lacht om kapsel Babel: 'Kan je die baard ook niet roze maken?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.