Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Audi maakt in 2026 rentree in Formule 1

Officieel: Audi maakt in 2026 rentree in Formule 1

26 okt 2022, 10:49

Autofabrikant Audi zet zijn entree in de Formule 1 door met het Zwitserse Sauber, dat nu onder de naam Alfa Romeo actief is in de koningsklasse. Het Duitse automerk, onderdeel van Volkswagen, neemt ook een belang in Sauber Motorsport. Hoeveel geld daarmee is gemoeid, maakten de partijen niet bekend.

Audi openbaarde eerder dit jaar dat het vanaf 2026 als motorleverancier de Formule 1 binnenstapt. In dat jaar wordt een nieuw reglement van kracht met simpelere en goedkopere motoren, die volledig op duurzame brandstof gaan draaien. Ook het aandeel elektrisch vermogen van de auto's gaat flink omhoog.

Nu is bekend dat Sauber als fabrieksteam gaat fungeren van Audi. Sauber is al vanaf 1993 betrokken in de Formule 1 en rijdt momenteel met motoren van Ferrari. Dat blijft de komende drie jaar zo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.