Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Arne Slot nieuwe hoofdtrainer Feyenoord

OFFICIEEL: Arne Slot nieuwe hoofdtrainer Feyenoord

15 dec 2020, 11:58

Feyenoord heeft Arne Slot aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. De 42-jarige Slot ondertekende in Rotterdam een contract voor twee jaar. Feyenoord heeft de optie het contract met een extra seizoen te verlengen.

Slot werd onlangs door AZ ontslagen, omdat hij zonder de Alkmaarse club te informeren al gesprekken had gevoerd met Feyenoord. "Ik heb drieënhalf jaar met veel plezier gewerkt bij AZ en ben de club en de spelers dankbaar voor de ontwikkeling die ik als trainer heb doorgemaakt. Deze stap naar Feyenoord is een hele mooie vervolgstap in mijn carrière. Als een topclub als Feyenoord zich meldt, dan ben je niet alleen vereerd, maar zeker ook trots dat je deze stap kan maken", aldus Slot.

In Rotterdam volgt hij Dick Advocaat op. De 73-jarige Hagenaar maakte recent bekend dat hij na het lopende seizoen zijn lange loopbaan als clubtrainer beëindigt.

"Arne heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een succesvolle trainer met een herkenbare speelstijl, waarbij spelers zich uitstekend doorontwikkelen, wat voor Feyenoord natuurlijk heel belangrijk is. Bovendien hebben we er groot vertrouwen in dat straks met hem de prestaties onder Advocaats leiding een goed vervolg kunnen worden gegeven", aldus technisch directeur Frank Arnesen.

Slot, die sowieso geassisteerd zal worden door John de Wolf, wordt pas aan het eind van dit seizoen gepresenteerd in De Kuip. Arnesen: "Want alle focus ligt nu en de komende uitdagende maanden uiteraard nog bij de huidige staf en selectie. Er is nog veel om voor te strijden. Bovendien willen we hier allemaal met goede prestaties in zowel de competitie als de beker zorgen dat Dick zijn loopbaan, in elk geval als clubtrainer, op een heel mooie manier kan afsluiten."

Voor zijn periode bij AZ was Slot assistent bij SC Cambuur en jeugdtrainer bij PEC Zwolle, waar hij zijn spelersloopbaan beëindigde. Slot speelde ook voor Sparta en NAC Breda.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.