Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Ajax-verdediger Sven Botman maakt stap naar Ligue 1

OFFICIEEL: Ajax-verdediger Sven Botman maakt stap naar Ligue 1

31 juli 2020, 13:34

Ajax raakt Sven Botman kwijt aan OSC Lille. De talentvolle verdediger speelt vanaf komend seizoen voor de club uit de Ligue 1.

De 20-jarige Botman verlaat Ajax zonder dat hij in het eerste elftal heeft gespeeld. Hij werd het afgelopen seizoen verhuurd aan sc Heerenveen en keerde terug naar Amsterdam om de concurrentie met Daley Blind aan te gaan. Botman verlengde zijn contract bij Ajax in het voorjaar tot de zomer van 2023.

Botman maakte op 17 augustus 2018 zijn debuut in het betaald voetbal, voor Jong Ajax. In totaal speelde hij 28 officiële wedstrijden voor het beloftenelftal van Ajax en daarin was hij twee keer trefzeker.

OSC Lille was tijdens de lopende editie van de Champions League tegenstander van Ajax. In Amsterdam won Ajax met 3-0 en in Frankrijk met 2-0.

Met de transfer zou een bedrag van +/- 9 miljoen euro gemoeid zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.