Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Ajax neemt Bassey voor minimaal 23 miljoen euro over van Rangers FC

Officieel: Ajax neemt Bassey voor minimaal 23 miljoen euro over van Rangers FC

20 juli 2022, 14:05

Ajax neemt verdediger Calvin Bassey voor 23 miljoen euro over van de Schotse club Rangers FC. De Engels-Nigeriaanse Bassey heeft voor vijf jaar getekend in Amsterdam. Zijn transfersom kan door prestaties nog oplopen tot 26,5 miljoen euro. De 22-jarige Bassey is de opvolger van Lisandro Martínez, die door Ajax werd verkocht aan Manchester United.

De linksbenige Bassey werd twee jaar geleden door Rangers FC overgenomen van Leicester City, waar hij in de jeugdopleiding zat. Bij Rangers FC, dat afgelopen seizoen de finale van de Europa League haalde, is Giovanni van Bronckhorst de trainer.

De aanwinst van Ajax is al aanwezig in Oostenrijk, waar de Amsterdammers momenteel op trainingskamp zijn. De ploeg van trainer Alfred Schreuder oefent zaterdag tegen Eintracht Frankfurt.

Eerder deze zomer legde Ajax Owen Wijndal en Steven Bergwijn al vast.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.