Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax haalt Kudus voor 9 miljoen euro naar Amsterdam

Ajax haalt Kudus voor 9 miljoen euro naar Amsterdam

15 juli 2020, 17:11

Ajax haalt de Ghanese aanvaller Mohammed Kudus naar Amsterdam. De 19-jarige international komt over van het Deense FC Nordsjaelland en tekent een 5-jarig contract. Dat meldt Voetbal International woensdagmiddag.

Kudus geldt als een van de grootste talenten uit de Deense competitie. Hij brak het afgelopen seizoen definitief door bij FC Nordsjaelland, voor wie hij elf competitietreffers maakte. Hij trok met zijn goede spel ook de aandacht van clubs uit Engeland en Duitsland. Kudus debuteerde het afgelopen seizoen voor de nationale ploeg van Ghana.

Kudus is als spits, buitenspeler en aanvallende middenvelder inzetbaar. Ajax versterkte zich ook al met de Braziliaanse aanvaller Antony voor het nieuwe seizoen. Ook doelman Maarten Stekelenburg keert terug bij de club waar hij zijn loopbaan begon.

Trainer Erik ten Hag gaf al eerder aan dat hij hoopte op aanvallende versterking, na het vertrek van Hakim Ziyech naar Chelsea. Ajax heeft met Dusan Tadic, Quincy Promes, David Neres, Antony, Lassina Traoré, Klaas-Jan Huntelaar, Hassane Bandé en Zakaria Labyad al aardig wat aanvallers onder contract staan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.