Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Ajax stelt Maurice Steijn aan als nieuwe hoofdcoach

Officieel: Ajax stelt Maurice Steijn aan als nieuwe hoofdcoach

14 juni 2023, 11:07

Ajax heeft officieel aangekondigd dat Maurice Steijn de nieuwe hoofdcoach wordt van Ajax 1. De 49-jarige trainer zal een contract tekenen voor een periode van drie jaar.

De geruchten over de aanstelling van Steijn deden sinds zondag de ronde, maar nu bevestigt Ajax eindelijk het nieuws over hun nieuwe trainer. Steijn brengt een schat aan ervaring mee op de Nederlandse voetbalvelden. Hij heeft eerder ADO Den Haag, VVV-Venlo, NAC Breda en afgelopen jaar Sparta Rotterdam gecoacht, waarmee hij een zesde plaats behaalde en net geen Europees voetbal wist te bemachtigen in de play-offs.

Steijn is niet het enige nieuwe gezicht bij Ajax. Hij krijgt ondersteuning van assistent-coaches Saïd Bakkati. Bakkati komt over van ADO Den Haag, waar hij als assistent fungeerde.

Met de aanstelling van Steijn en de toevoeging van Bakkati aan het team, zal Ajax streven naar verbetering in de komende seizoenen. De club hoopt dat deze nieuwe aanwinsten zullen bijdragen aan het versterken van het team en het behalen van successen op nationaal en internationaal niveau.

Steijn krijgt de taak om Ajax weer naar de top te leiden, nadat het vorig seizoen zonder prijzen eindigde en teleurstellend als derde eindigde in de competitie. Dit resultaat betekent dat Ajax dit jaar niet zal deelnemen aan de UEFA Champions League, maar zich moet richten op de voorronde van de Europa League. De club hoopt met Steijn aan het roer terug te keren naar het hoogste podium van het Europese voetbal en opnieuw successen te behalen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.