Terug

Volg Vandaag Inside

OFF-TOPIC: Verstappen wint de GP van Oostenrijk!

OFF-TOPIC: Verstappen wint de GP van Oostenrijk!

4 juli 2021, 16:36

Max Verstappen heeft in de Formule 1 ook de Grote Prijs van Oostenrijk gewonnen. Op het circuit van Spielberg leidde de Limburger in zijn Red Bull vanaf de start. Het was alweer zijn vijfde zege van het seizoen. Een week eerder was hij op hetzelfde circuit ook al met afstand de beste in de Grote Prijs van Stiermarken.

Met de overwinning verstevigde Verstappen zijn leidende positie in het klassement om de wereldtitel. Zijn voornaamste tegenstrever Lewis Hamilton eindigde als vierde. De coureur van Mercedes, regerend wereldkampioen, kon de Nederlander geen moment bedreigen en zag het verschil ook per ronde groter worden.

Mede omdat hij wat schade aan zijn auto had opgelopen stond Hamilton zo'n 20 ronden voor het einde de tweede plaats af aan ploeggenoot Valtteri Bottas. De titelverdediger viel vervolgens helemaal buiten het podium, nadat ook Lando Norris van McLaren hem nog inhaalde. De Brit reed een dag eerder al de tweede tijd in de kwalificatie, na Verstappen.

René genoot van Max Verstappen: 'Sensationeel, niet normaal'
1:08
René genoot van Max Verstappen: 'Sensationeel, niet normaal'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.