Terug

Volg Vandaag Inside

OFF-TOPIC: Kickbokser Jamal Ben S. aangehouden in 'Operatie Sky'

OFF-TOPIC: Kickbokser Jamal Ben S. aangehouden in 'Operatie Sky'

10 mrt 2021, 14:30

Kickbokser Jamal Ben S. is een van de 48 personen die is aangehouden in de 'Operatie Sky', meldt het AD. Wim de Colvenaer, manager van Ben S., bevestigt de aanhouding aan de krant.

Opsporingsdiensten zijn er in geslaagd toegang te verkrijgen tot honderden miljoenen berichten van gebruikers van de versleutelde berichtendienst Sky ECC. Vanaf medio februari kon dit versleutelde verkeer ‘live’ worden meegelezen. De berichtendienst was geliefd bij criminelen.

Dinsdagavond meldde de Gazet van Antwerpen al dat er een huiszoeking bij het huis van Jamal Ben S. werd gehouden. Ben S. werd gesponsord door Sky ECC en bij hem waren Sky ECC-cryptofoons te verkrijgen. Misdaadverslaggever Jens Olde Kalter legt aan het AD uit dat dat op zichzelf niet strafbaar is.

Waarom de kickbokser dan toch is aangehouden? Wellicht op verdenking van witwassen, stelt Olde Kalter: 'Heeft hij een inschrijving als ondernemer? Een deugdelijke administratie? Of hebben ze grote hoeveelheden cash aangetroffen die hij niet zomaar kan verklaren?'

Manager De Colvenaer benadrukt dat de aanhouding gaat over het verkopen van de toestellen en niets te maken heeft met een verdenking van het handelen in verboden middelen.

Jamal Ben S. is een grote naam in de kickbokswereld. Hij zou afgelopen januari nog een gevecht hebben tegen Rico Verhoeven, maar dat duel ging niet door vanwege een rugblessure bij Ben S.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.