Terug

Volg Vandaag Inside

OFF-TOPIC: Djokovic pakt 20e grandslamtitel en evenaart record Federer en Nadal

OFF-TOPIC: Djokovic pakt 20e grandslamtitel en evenaart record Federer en Nadal

11 juli 2021, 18:33

Novak Djokovic heeft op Wimbledon zijn twintigste grandslamtitel veroverd. De nummer 1 van de wereld was in de finale in vier sets te sterk voor de Italiaan Matteo Berrettini: 6-7 (4) 6-4 6-4 6-3.

Met zijn twintigste grandslamtitel is Djokovic (34), die dit jaar ook al de beste was op de Australian Open en Roland Garros, op gelijke hoogte gekomen met Rafael Nadal (35) en Roger Federer (39). Nadal pakte vorig jaar op Roland Garros zijn twintigste grandslamtitel, Federer was in 2018 op de Australian Open de eerste die die mijlpaal bereikte. Op de lijst met gewonnen grand slams volgt Peter Sampras het trio op gepaste afstand, met veertien titels.

Djokovic won Wimbledon al voor de derde keer op een rij en voor de zesde keer in totaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.