Terug

Volg Vandaag Inside

OFF-TOPIC: Badr Hari gevraagd voor Olympische Spelen

OFF-TOPIC: Badr Hari gevraagd voor Olympische Spelen

16 jan 2020, 11:36

Badr Hari gaat mogelijk als Nederlandse bokser naar de Olympische Spelen. De kickbokser heeft er nooit een geheim van gemaakt een grote passie te hebben voor boksen. De Nederlandse Boksbond (NBB) weet hier van en heeft Badr Hari benaderd voor een Olympisch avontuur. De 35-jarige Badr Hari zou hier niet onwelwillend tegenover staan.

Er moeten nog heel wat plooien worden gladgestreken om dit voor elkaar te boksen. Zoals bekend staat Badr Hari onder contract bij GLORY. Mocht Badr Hari zich willen kwalificeren voor de Olympische Spelen, dan moet GLORY hiervoor eerst toestemming geven. De Marokkaan krijgt dan een paar maanden ‘vrij’ om zich te focussen op het boksen.

Liefde voor boksen

In 2012, voor de Olympische Spelen van Londen, werd Badr Hari ook benaderd. Niet door de Nederlandse boksbond, maar door de Marokkaanse boksbond. Toen bedankte Badr Hari voor de eer, omdat hij andere plannen had. De kickboks-legende werkte aan een doorbraak als bokser in Amerika. De Marokkaan liet toen weten dat boksen zijn grote liefde is. “Naam maken als bokser is niet moeilijk, maar ik wil geen eendagsvlieg zijn. Binnen drie jaar wil ik om de wereldtitel vechten en dan houd ik het nog ruim aan. En ik wil in de toekomst graag een keer in Nederland boksen, maar dan wel alleen in een volle Amsterdam ArenA. Voor minder doe ik het niet”, liet Badr Hari in 2012 weten.

Tweede kans

Ondanks dat de bokscarrière van Hari nooit echt van de grond kwam, krijgt hij mogelijk nu een tweede kans. Boris van der Vorst (voorzitter van de boksbond) wilde het contact met Badr Hari en trainer Mike Passenier niet ontkennen noch bevestigen.

Badr Hari liep tijdens het gevecht van de eeuw op 21 december in het GelreDome een enkelblessure op tegen rivaal Rico Verhoeven. Volgens de laatste prognose kan Hari over 3 tot 4 weken weer rustig aan opbouwen. Mike Passenier liet al weten graag een terugkeer te zien tegen Patrice Quarteron in Parijs.

VIDEO - Geer over aftocht Badr Hari: 'Slecht geacteerd!'

Geer over aftocht Badr Hari: 'Slecht geacteerd!'
3:22
Geer over aftocht Badr Hari: 'Slecht geacteerd!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.