Terug

Volg Vandaag Inside

Özcan Akyol verhuist studio naar Hilversum na ernstige bedreigingen

Özcan Akyol verhuist studio naar Hilversum na ernstige bedreigingen

1 mei 2022, 12:28

Programmamaker Özcan Akyol wordt bedreigd. Daarom heeft hij op last van de politie de opnames van zijn radioprogramma Onze Man in Deventer zaterdagnacht naar Hilversum verplaatst. Normaliter neemt hij het programma in zijn woonplaats Deventer op.

Aan het begin van zijn programma vertelt de 38-jarige programmamaker dat de 'ernstige bedreigingen' gericht zijn aan hem, zijn gezin en de mensen met wie hij samenwerkt. Daarom leek het hem 'verstandiger' de opname in Hilversum te maken.

Aan de NOS vertelt Akyol dat de bedreigingen zijn binnengekomen bij het AD, waar hij een column heeft. 'Zij waren geschrokken en stapten naar de politie', zegt de programmamaker. Akyol heeft meerdere malen met bedreigingen te maken gehad. Twee jaar geleden kreeg een man een taakstraf opgelegd nadat hij Akyol via Twitter met de dood had bedreigd.

Een woordvoerder van de politie bevestigt aan het ANP dat er een aangifte ligt. De politie neemt de melding serieus en stelt een onderzoek in. Vanwege het onderzoek wordt terughoudend omgegaan met het verspreiden van informatie over de zaak.

Özcan Akyol stelde vrijdag aan tafel bij Jinek nog dat Vandaag Inside onmisbaar is voor de Nederlandse televisie. Klik hier om het artikel daarover te lezen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.