Terug

Volg Vandaag Inside

Özcan Akyol beveiligd wegens bedreigingen: 'Word er moedeloos van'

Özcan Akyol beveiligd wegens bedreigingen: 'Word er moedeloos van'

2 mei 2022, 17:52

Özcan Akyol wordt niet alleen thuis beveiligd, maar ook wanneer hij naar 'iets aangekondigds' gaat. Dat vertelt de programmamaker maandag aan het ANP. De 38-jarige presentator heeft te maken met 'ernstige bedreigingen' die zijn gericht aan zijn adres en dat van zijn gezin en de mensen met wie hij samenwerkt, zei hij eerder in zijn radioprogramma Onze man in Deventer.

'Je ziet op foto's die zijn gemaakt hoe ik gister arriveerde bij een lezing in Baarn: ik loop tussen de beveiliging.' Toch benadrukt de presentator dat de bedreigingen en beveiliging hem er niet van beletten zijn dagelijkse bezigheden uit te voeren. 'Ik kan alles doen wat ik wil.' Ook zijn werk gaat gewoon door, vertelt hij.

Akyol heeft al meerdere malen met bedreigingen te maken gehad. Twee jaar geleden kreeg een man een taakstraf opgelegd nadat hij Akyol via Twitter met de dood had bedreigd. De programmamaker wordt er 'moedeloos van', vertelt hij. 'De politiek, het OM, niemand kan hier grip op krijgen. Op de een of andere manier lukt het niet om het een halt toe te roepen.' De presentator had acht jaar geleden al last van bedreigingen en 'het neemt niet af, maar toe', stelt hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.