Terug

Volg Vandaag Inside

Oekraïense voetballers vragen in video om steun in oorlog

Oekraïense voetballers vragen in video om steun in oorlog

1 mrt 2022, 16:31

Oleksandr Zintsjenko (Manchester City) en Andrij Jarmolenko (West Ham United) hebben samen met andere bekende voetballers uit Oekraïne een video opgenomen waarin ze om steun vragen voor hun geboorteland in de oorlog met Rusland.

"Vandaag is de zesde dag van de oorlog", verklaart Zintsjenko het ontstaan van de video. "Burgers sterven. Huizen en pleinen verdwijnen, maar ons geloof in de overwinning niet. Rusland heeft valse propaganda gelanceerd waar we tegen moeten vechten door de waarheid aan de hele wereld te vertellen. Wij zijn Oekraïners. Wij zijn een. We verdedigen ons land. We vragen om uw steun."

Veel voetballers uit Oekraïne kregen afgelopen weekeinde in verschillende Europese steden steun van de aanwezige supporters in de stadions. Zintsjenko liet zijn tranen de vrije loop tijdens een steunbetuiging vlak voor het duel tussen zijn Manchester City en Everton.

Wereldvoetbalbond FIFA en de Europese voetbalbond UEFA hebben Rusland inmiddels tot nader order uitgesloten van het internationale voetbal. De schorsing geldt voor alle clubteams en de vertegenwoordigende nationale elftallen. De UEFA heeft het sponsorcontract met het Russische gasbedrijf Gazprom stopgezet en de finale van de Champions League van dit seizoen verplaatst van Sint-Petersburg naar Parijs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.