Terug

Volg Vandaag Inside

Oekraïense voetbalbond roept FIFA en UEFA op Rusland te schorsen

Oekraïense voetbalbond roept FIFA en UEFA op Rusland te schorsen

24 feb 2022, 16:30

De Oekraïense voetbalbond heeft de mondiale federatie FIFA en de UEFA opgeroepen Rusland te schorsen. Oekraïne wil dat de nationale teams en clubs uit Rusland worden uitgesloten van deelname aan internationale wedstrijden en toernooien. Oekraïne roept de Europese federatie UEFA tevens op een andere locatie te zoeken voor de finale van de Champions League en de wedstrijd om de Europese Supercup in 2023, die nu zijn toegewezen aan respectievelijk Sint-Petersburg en Kazan.

Russische militairen vielen in de nacht van woensdag op donderdag Oekraïne binnen. Op heel wat plekken in het land wordt gevochten. Alle sportcompetities in het Oost-Europese land zijn voorlopig stilgelegd, waaronder ook de nationale voetbalcompetitie.

Het bestuur van de UEFA komt vrijdagochtend bijeen voor een spoedzitting. Dan wordt onder meer gesproken over de finale van de Champions League, op 28 mei in Sint-Petersburg. Volgens heel wat Engelse media gaat de UEFA de finale weghalen uit Rusland.

Het Russische voetbalelftal speelt volgende maand tegen Polen in de play-offs om kwalificatie voor het WK in Qatar. Die wedstrijd staat in Moskou op het programma. Bij winst speelt Rusland in de finale tegen Zweden of Tsjechië, ook in Moskou. Oekraïne hoopt zich eveneens via de play-offs te plaatsen voor het WK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.