Terug

Volg Vandaag Inside

Oekraïense vluchtelingen in Nederland horen schoten: 'Leger in de buurt moet oefenen'

Oekraïense vluchtelingen in Nederland horen schoten: 'Leger in de buurt moet oefenen'

3 mrt 2022, 20:52

Op de legerplaats Harskamp waar donderdag aan het eind van de middag de eerste Oekraïense vluchtelingen aankwamen wordt door militairen geoefend, waardoor er schoten en knallen te horen zijn. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bevestigt berichtgeving hierover door Omroep Gelderland. De woordvoerder zegt dat het COA van tevoren op de hoogte was van de militaire oefeningen en dat de mensen die naar de Harskamp komen voor opvang hierover worden ingelicht.

De Afghaanse vluchtelingen die vorig jaar in Harskamp werden opgevangen zaten in een uithoek van het terrein, zodat ze geen last zouden hebben van schietoefeningen. "De wereld ziet er nu anders uit dan in september, het Nederlandse leger moet elke dag oefenen in de buurt van de Harskamp", aldus de woordvoerder van het COA. Er zijn volgens hem geen berichten dat de oefeningen voor problemen zorgen bij de vluchtelingen.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie zegt tegen Omroep Gelderland dat het helaas niet anders kan. "Oefenen is van essentieel belang. We zijn in de hoogste staat van paraatheid en zijn keihard aan het werk om spullen in gereedheid te brengen."

Naar verwachting komen er donderdag ongeveer 100 Oekraïners aan die worden opgevangen in Harskamp, waar plek is voor 950 mensen. "Het hangt af van hoe de vluchtelingenstroom gaat naar Nederland en hoe dat in het land wordt onderverdeeld. Maar het zou best kunnen dat Harskamp binnen een paar dagen vol is", laat de COA-woordvoerder weten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.