Terug

Volg Vandaag Inside

Oekraïense grenswachten op Slangeneiland toch nog in leven

Oekraïense grenswachten op Slangeneiland toch nog in leven

28 feb 2022, 15:00

De dertien grenswachten die vorige week wereldnieuws werden vanwege hun confrontatie met een Russisch marineschip zijn nog in leven, dat meldt de Oekraïense marine op haar Facebook-pagina. Lang werd gedacht dat de militairen gedood waren omdat ze zich weigerden over te geven aan de Russen. Nu blijkt dat ze nog leven als krijgsgevangenen.

Oekraïne deelde vorige week de geluidsopname tussen de Russische marine en de Oekraïeners. Hierop is te horen hoe de Russen oproepen tot overgave. 'Dit is een oorlogsschip. Dit is een Russisch militair oorlogsschip. Ik stel voor dat u uw wapens neerlegt en u overgeeft om bloedvergieten en onnodige slachtoffers te voorkomen. Anders wordt u gebombardeerd.'

De Oekraïense marine antwoordde als volgt. 'Oorlogsschip, go and fuck yourself.' Iedereen ging er vanuit dat dit de laatste heroïsche woorden waren van de grenswachten. De mannen kregen een heldenstatus in eigen land. Maar nu blijken ze nog in leven zijn.

Volgens de Oekraïense marine is de infrastructuur van Slangeneiland volledig vernietigd. Daarom was al het contact met het eiland ook verbroken. Het eiland Zmiinji, oftewel Slangeneiland, ligt in de Zwarte Zee en is een onherbergzame rots. Het ligt ongeveer 40 kilometer van de kust van Oekraïne en Roemenië.

Beluister hieronder de confrontatie tussen Rusland en Oekraïne.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.