Terug

Volg Vandaag Inside

Oefenduel Zwolle en Groningen afgelast vanwege transferruzie

Oefenduel Zwolle en Groningen afgelast vanwege transferruzie

5 okt 2020, 14:36

Het oefenduel tussen PEC Zwolle en FC Groningen van donderdag is afgelast. Reden is de onenigheid tussen beide clubs over de transfer van Alessio Da Cruz, bevestigt een woordvoerder van PEC. Het duel zou in het stadion van Zwolle gespeeld worden.

FC Groningen presenteerde Da Cruz zaterdag als versterking voor de selectie van trainer Danny Buijs. De 23-jarige Nederlandse aanvaller kwam op huurbasis over van Parma. In eerste instantie leek Zwolle hem binnen te halen, maar op het laatste moment sloeg FC Groningen toe.

De club uit Zwolle is daarover niet te spreken. Volgens technisch manager Mike Willems was Da Cruz al medisch gekeurd bij PEC. "Er is geen wet die zegt dat je na de medische keuring niet met een speler mag praten. Maar wij zouden het andersom niet zo gedaan hebben."

Maandag kreeg de clubleiding van FC Groningen bericht van Zwolle dat het oefenduel niet doorgaat. "Volgens hen was het niet verstandig om elkaar te treffen vanwege de transferperikelen rondom Alessio", aldus een woordvoerder. De club uit Groningen is nu op zoek naar een andere tegenstander om deze week tegen te oefenen.

Da Cruz zat zondag nog niet bij de selectie toen Groningen van Ajax won (1-0).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.