Terug

Volg Vandaag Inside

Nyck de Vries gecomplimenteerd door Hamilton: 'Hij vond dat ik het heel goed deed'

Nyck de Vries gecomplimenteerd door Hamilton: 'Hij vond dat ik het heel goed deed'

22 juli 2022, 18:05

Nyck de Vries maakte vrijdag voor het eerst zijn opwachting voor Mercedes, in de bolide van Lewis Hamilton. De Nederlander klokte de negende tijd in de eerste vrije training voor de GP van Frankrijk en kon rekenen op complimenten van zijn Britse collega en Mercedes-baas Toto Wolff.

Echter was de reservecoureur na afloop kritisch op zijn eigen prestatie: "Ik maakte tijdens mijn tweede rondje wat fouten op de zachtste band, anders had er nog wel een betere rondetijd ingezeten. Zo werd het gat tussen George Russel en mij nog wat groter gemaakt. Ik ben competitief ingesteld, dus dat blijft dan nog een beetje hangen. Maar ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen", analyseerde de coureur.

De 27-jarige oud-kampioen van de Formule 2 en Formule E verving Hamilton in zijn W13. Gedurende zijn sessie was de Brit de beroerdste niet en voorzag zijn vervanger van tips: "Hij adviseerde me over de verschillende tools op het stuurtje, waarmee je de balans van de auto kunt aanpassen. Lewis zijn support was te voelen, dat waardeer ik zeer. Zijn commentaar? Hij vond dat ik het heel goed deed".

De reservecoureur van Mercedes werd tot slot gevraagd naar zijn ambitie voor de Formule 1: "Ik kan alleen maar doen wat ik moet doen in een auto en over de rest heb ik geen controle. Al begrijp ik heel goed dat die vragen gesteld moeten worden".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.