Terug

Volg Vandaag Inside

Nyck de Vries bereikt tweede deel van kwalificatie in Monza

Nyck de Vries bereikt tweede deel van kwalificatie in Monza

10 sep 2022, 16:29

Nyck de Vries heeft zich verzekerd van deelname aan het tweede deel van de kwalificatie voor de Grote Prijs van Italië in de Formule 1.

De 27-jarige Nederlandse coureur, die bij Williams de zieke Alex Albon vervangt, klokte in het eerste deel de vijftiende tijd. De nummers 16 tot en met 20, onder wie de vaste Williams-coureur Nicholas Latifi, vielen na de eerste sessie af. De Vries was een fractie sneller dan de Canadees.

De Nederlandse reservecoureur van Mercedes reed vrijdag nog in een Aston Martin op Monza. De Vries mocht de eerste vrije training rijden in de auto van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Zaterdagochtend kreeg de Friese coureur te horen dat hij mocht instappen bij Williams, omdat Albon met een blindedarmontsteking was opgenomen in een ziekenhuis. De Vries rijdt zondag zijn eerste race in de Formule 1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.