Terug

Volg Vandaag Inside

NSC halveert in peiling door opstelling van partij in formatie

13 feb 2024, 20:54

NSC is in de nieuwe zetelpeiling van het I&O van 20 naar 9 zetels gezakt vanwege de opstelling van de partij in de formatie.

De populariteit van Pieter Omtzigt, neemt volgens het onderzoeksbureau dan ook flink af. Waar Omtzigt bij de entree van NSC nog een 7,6 scoorde, krijgt de partij nu gemiddeld een 5,5. Teleurgestelde NSC-kiezers wijken grotendeels uit naar de PVV, met name om het signaal af te geven dat ze een rechts kabinet met de partij van Geert Wilders willen.

Omtzigt liet dinsdag weten dat NSC alleen bereid is om een eventueel minderheidskabinet van PVV, VVD en BBB te gedogen als deze partijen stappen zetten op het gebied van goed bestuur en bestaanszekerheid. Hij vindt dat deze partijen moeten gaan praten over een minderheidskabinet, maar zegt dat het geen vanzelfsprekendheid is dat hij de uitkomst van die gesprekken hoe dan ook zal steunen.

Johan Derksen zei maandagavond in Vandaag Inside dat hij volledig is afgeknapt op Pieter Omtzigt. Bekijk het fragment bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.