Terug

Volg Vandaag Inside

NPO Radio 2 verzamelt honderden kaarten voor Feyenoord-fan Hannie

NPO Radio 2 verzamelt honderden kaarten voor Feyenoord-fan Hannie

23 mei 2023, 18:08

NPO Radio 2 heeft honderden kaarten ingezameld voor Hannie, de Feyenoord-fan die afgelopen december haar zoon verloor. Een interview met Hannie op sportzender ESPN, waarin zij tijdens de huldiging van de Rotterdamse club vertelde over haar zoon, ging viraal op sociale media. Daarop besloten de makers van het programma Jan-Willem Start Op een kaartenactie te beginnen.

"Het is bijna zo'n soort scène uit de jaren negentig, toen mensen nog massaal post stuurden. Dit is te mooi om waar te zijn", reageert sidekick Jeroen Kijk in de Vegte op het aantal kaarten.

Luisteraars hebben een lieve boodschap of een tekening gestuurd, aldus de zender. "Dit raakt mij dan ook weer in al z'n eenvoud. Annet schrijft: 'u bent niet alleen' op een kaartje. Ja, dat is het. Dat is gewoon wat het is", aldus Kijk in de Vegte. "Prachtig, recht uit het hart", vindt radio-dj Jan-Willem Roodbeen. "We gaan alle kaartjes doorsturen naar Hannie, ik denk dat ze niet weet wat haar overkomt."

In het interview heeft de geëmotioneerde Hannie een foto van haar zoon vast. "Ik had hier met mijn zoon willen staan, maar die is helaas overleden in december", zegt ze. "Ik weet dat hij er vandaag bij is, dat weet ik zeker. Ik mis hem zo." De video werd massaal gedeeld op Twitter, TikTok en Instagram. Mede-Feyenoorder Marc van den Bor besloot een inzamelactie op te zetten om de vrouw "een weekje onbekommerd genieten met haar naasten" te kunnen geven. De teller stond na een paar uur al op ruim 10.000 euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.