Terug

Volg Vandaag Inside

FunX boycot Lil Kleine na vermeende mishandeling

FunX boycot Lil Kleine na vermeende mishandeling

14 feb 2022, 13:10

NPO FunX heeft besloten de muziek van rapper Lil Kleine voorlopig niet te draaien, laat een woordvoerster desgevraagd aan het ANP weten. Een 27-jarige man werd zondag in Amsterdam gearresteerd op verdenking van mishandeling. Volgens ingewijden gaat het om Lil Kleine, die momenteel nog steeds vastzit op het politiebureau. Hij zou zijn vriendin Jaimie Vaes hebben mishandeld.

'Opnieuw zorgt nieuws rond een artiest voor heftige reacties bij ons publiek en daarom hebben we in overleg met de omroepen besloten om de muziek van Lil Kleine voorlopig niet op te nemen in de playlists van NPO FunX', aldus de woordvoerster. De andere NPO-radiozenders, de Talpa-radiozenders, 100% NL en SLAM FM hoefden hier geen keuze over te maken, omdat zij al geen muziek van de zanger in hun playlists hadden staan. Eerder draaide FunX al tijdelijk geen muziek van de rapper vanwege de vermeende mishandeling van zijn vriendin op Ibiza.

De politie kreeg een melding over mishandeling aan de Prinsengracht. Daarbij werd de 27-jarige Amsterdammer aangehouden en meegenomen naar het bureau. De advocaat van Lil Kleine, Nienke Hoogervorst, heeft het ANP laten weten niet te willen reageren. Lil Kleine, die eigenlijk Jorik Scholten heet, werd vrijdag nog veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur wegens 'zinloos geweld' in 2019, zo oordeelde de rechter. Lil Kleine zegt dat hij onschuldig is en is in hoger beroep gegaan.

Sony Music

Muziekgigant Sony Music 'bereidt een statement voor' over Lil Kleine. Dat heeft een woordvoerder maandagmiddag laten weten. Wanneer en hoe deze verklaring naar buiten gaat komen, is nog niet duidelijk.

Jorik Scholten, zoals Lil Kleine eigenlijk heet, brak eind 2021 met zijn vaste platenlabel Top Notch. De 27-jarige muzikant brengt sindsdien zijn muziek zelfstandig uit. Hij wordt hierin bijgestaan door Sony Music en het onafhankelijke muziekplatform OWNIT.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.