Terug

Volg Vandaag Inside

NOS maakt excuses aan KNVB na geluidsopname van Koeman: 'Dat hadden we niet moeten doen'

NOS maakt excuses aan KNVB na geluidsopname van Koeman: 'Dat hadden we niet moeten doen'

21 nov 2023, 17:07

De NOS heeft toegegeven dat er afspraken met de KNVB zijn geschonden door de uitspraken van bondscoach Ronald Koeman uit te zenden tijdens de kwalificatiewedstrijd tegen Ierland (1-0).

Na de kwalificatie voor het EK op zaterdag kreeg Koeman beelden te zien waarop te horen was hoe hij zich ergerde aan de looplijnen van zijn spelers: "Wout (Weghorst), jij moet daarheen", was in de huiskamers te horen.

Koeman liet achteraf weten zich gestoord te hebben aan een camera die "negentig minuten bijna tegen zijn wang aanstond". Jeroen Stekelenburg reageerde hierop: "Dat is topvoetbal, dat gebeurt toch overal?". De bondscoach vond dat onzin: "Ik heb er in het buitenland geen last van, dus misschien is het beter als ik aan de andere kant ga zitten."

In een eerste reactie op maandag beweerde de NOS volgens de regels te hebben gehandeld. Echter, op dinsdagmiddag kwam de omroep hierop terug: "We hebben inmiddels onze excuses aangeboden aan de KNVB." De NOS benadrukt dat er niets mis was met de stand van de camera's, maar dat het uitzenden van het geluid, waarover ook afspraken met de voetbalbond zijn gemaakt, volgens de omroep wel over de schreef ging. "Dat hadden we niet moeten doen en dat hebben we de KNVB laten weten," aldus een woordvoerder."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.