Terug

Volg Vandaag Inside

Noppert: 'Rol van penaltykiller op WK is vooraf veel te groot gemaakt'

Noppert: 'Rol van penaltykiller op WK is vooraf veel te groot gemaakt'

30 dec 2022, 09:01

Andries Noppert kijkt met een dubbel gevoel terug op zijn eerste WK, zo vertelt de doelman in een interview met De Telegraaf. Noppert debuteerde voor Oranje, maar houdt minder goede herinneringen over aan de kwartfinale tegen Argentinië (0-0).

Na de wedstrijd tegen de Argentijnen ging het vooral over de strafschoppenserie. Bondscoach Louis van Gaal had al meerdere keren vertrouwen uitgesproken in eventuele strafschoppen, ook zou er een penaltyspecialist onder de doelmannen zijn aangesteld. Noppert vindt dat alles rondom de strafschoppen erg opgeblazen is.

"Het is vooraf veel te groot gemaakt, maar daar heb ik geen invloed op. Ik heb mezelf nooit bestempeld als de penaltyspecialist en dat is ook nooit zo benoemd", vertelt de doelman van SC Heerenveen, die zijn tactiek bij een penalty nog eens uitlegt.

"Ik probeer gewoon zo laat mogelijk te gaan en dan moet je ook een beetje geluk hebben. Maar als ze dan op het laatste moment nog van hoek wisselen, wat moet je dan doen? De mensen met kritiek hebben een andere favoriet of zijn zelf nooit in die situatie geweest. Ze hebben alle recht op een mening, hoor. Ik ben zelf van mening dat je er als keeper altijd meer aan kunt doen. Ik moet ook zeggen dat ik niet weet of ik ze wel had gepakt als ik in de goede hoek had gezeten. Zo veel overtuiging zat erin", concludeert Noppert over de strafschoppen van de Argentijnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.