Terug

Volg Vandaag Inside

Noppert keert na vier maanden blessureleed terug in de basis bij Heerenveen

Noppert keert na vier maanden blessureleed terug in de basis bij Heerenveen

26 mei 2023, 15:19

Andries Noppert maakt zondag zijn rentree bij sc Heerenveen. De doelman, die eind vorig jaar eerste keuze was van de toenmalige bondscoach Louis van Gaal op het WK, stond sinds eind januari aan de kant met een liesblessure. De 29-jarige Fries hoopte eerst zonder ingreep te kunnen herstellen, maar vorige maand bleek een operatie toch nodig.

Trainer Kees van Wonderen geeft Noppert in de laatste competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles direct een basisplaats. "De laatste anderhalve week traint hij mee met de groep. Nu is hij klaar voor een rentree", aldus de coach. "Deze wedstrijd was voor hem een stip aan de horizon. Hij wil heel graag en denkt dat ‘ie er klaar voor is."

Xavier Mous was de voorbije vier maanden de vervanger van Noppert en had graag de laatste wedstrijd, waarin sc Heerenveen een plek in de play-offs voor Europees voetbal hoopt veilig te stellen, ook gekeept. "Hij vindt het jammer, maar ik heb niet getwijfeld. Andries is met zijn kwaliteiten een meerwaarde. Het is leuk voor hem, maar ook voor de fans", zegt Van Wonderen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.