Terug

Volg Vandaag Inside

'Uitschakeling Oranje is de schuld van Andries Noppert'

'Uitschakeling Oranje is de schuld van Andries Noppert'

10 dec 2022, 20:55

De uitschakeling van Oranje door Argentinië is de schuld van doelman Andries Noppert, zo stelt Herman Brusselmans. "Als er één is die geslachtofferd moet worden..."

Dankzij een dubbelslag van Wout Weghorst ontsnapte Oranje aan een verliespartij in de reguliere tijd. Ondanks enkele goede kansen voor Argentinië in de verlenging, kende het duel óók na 120 minuten geen winnaar, waarna strafschoppen uitsluitsel moest brengen. Dat liep uit op een deceptie voor Oranje; Virgil van Dijk en Steven Berghuis misten de eerste twee penalty's, terwijl Noppert geen indruk kon maken onder de lat.

Laatstgenoemde is volgens Herman Brusselmans echter de voornaamste schuldige. "Na de laatste penalty van Argentinië was ik enorm pissig, gewoon kwaad", zegt de Vlaamse columnist bij de NOS. "Noppert is dé man wiens schuld het allemaal is. Hij had maar een paar penalty's moeten stoppen. Alle andere doelmannen stoppen penalty's, hij niet. Hij kwam nog niet eens in de buurt. Hij dook als een gek elke keer de verkeerde kant op. Dus als er één is die geslachtofferd moet worden voor het einde van Nederland in Qatar, dan is het Noppert."

Volgens presentator Sjoerd van Ramshorst heeft hij een geweldig WK gekeept. Daar gaat Herman niet in mee. "Nee, niets bijzonders. Dan pas kun je laten zien wie je bent; als je twee of drie penalty's stopt." Ook in de reguliere tijd heeft de goalie van Heerenveen zichzelf niet kunnen onderscheiden, volgens de Belg: "Hij heeft een paar ballen gestopt, ja".

Johan Derksen is in tegenstelling tot Herman Brusselmans wél enthousiast over Noppert. Een transfer naar de hoofdstad sluit Johan dan ook niet uit. Kijk het hieronder terug.

Johan ziet transfer Noppert naar Ajax wel gebeuren
1:44
Johan ziet transfer Noppert naar Ajax wel gebeuren

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.