Terug

Volg Vandaag Inside

Noorse voetballers verheffen stem tegen misstanden in Qatar

Noorse voetballers verheffen stem tegen misstanden in Qatar

24 mrt 2021, 22:40

De Noorse voetballers hebben voorafgaand aan hun WK-kwalificatiewedstrijd uit tegen Gibraltar een duidelijk protest laten horen tegen Qatar, het gastland van het toernooi in 2022. Alle spelers droegen bij het betreden van het veld een shirt met de tekst: Mensenrechten, op en buiten het veld.

Voorafgaand, bij het warmlopen, stond er een andere tekst op de Noorse shirts: Respect, op en buiten het veld. Ook bondscoach Stale Solbakken deed mee aan de actie. "We willen benadrukken hoe belangrijk we de discussie over de mensenrechten vinden", lichtte hij toe. "Hij lijkt me dan voor de hand liggen dat de trainer zelf het goede voorbeeld geeft."

Martin Ödegaard zei dat geen enkele speler twijfels had over de actie. "Iedereen vindt dat wat in Qatar gebeurt en gebeurd is niet klopt", aldus de huidige middenvelder van Arsenal. Ödegaard speelde eerder bij onder meer Heerenveen en Vitesse.

Noorwegen behoort tot de landen waar steeds meer stemmen op gaan voor een boycot van het toernooi in Qatar. In het land worden, onder meer bij de bouw van de stadions voor het WK, de mensenrechten geschonden. Het Nederlands elftal bracht de misstanden dinsdag al onder de aandacht, maar de KNVB liet weten niet voor een boycot te zijn.

Noorwegen is in de kwalificatie voor Qatar in dezelfde groep ingedeeld als Oranje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.