Terug

Volg Vandaag Inside

Noorse Koning maakt Máxima aan het lachen met grap over Haaland

Noorse Koning maakt Máxima aan het lachen met grap over Haaland

10 nov 2021, 08:56

De Noorse koning Harald is blij het Nederlandse koningspaar weer te kunnen begroeten in Noorwegen. Acht jaar geleden kwamen Willem-Alexander en Máxima op kennismakingsbezoek en nu zijn ze terug voor een staatsbezoek. Dat onderstreept volgens de Noorse koning de "sterke banden tussen onze landen", zei hij in zijn toespraak bij het door hem aangeboden staatsbanket in het Koninklijk Paleis.

Koning Harald ging in op de handelsbetrekkingen met Nederland, maar vergat ook de sportieve rivaliteit niet - met name op het gebied van schaatsen. Hij keek ook alvast vooruit naar de mogelijk beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tussen Oranje en Noorwegen volgende week in Rotterdam. ‘Toen ze in september voor het laatst tegen elkaar speelden, dachten veel Nederlandse supporters dat de Noorse fans “Holland” scandeerden. Hoewel Noren sportief zijn, scandeerden ze in feite de naam van onze spits Erling Braut Haaland. Dus voor alle duidelijkheid: ik wens de Nederlanders veel succes volgende week in de wedstrijd - maar niet te veel geluk…,’ aldus de Noorse koning.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.