Terug

Volg Vandaag Inside

Non-binaire Canadees wil beide geslachtsorganen en stapt naar rechter

Non-binaire Canadees wil beide geslachtsorganen en stapt naar rechter

3 apr 2024, 14:49

Een 33-jarige Canadees, die zichzelf identificeert als non-binair, heeft besloten om juridische stappen te ondernemen om een complexe chirurgische ingreep mogelijk te maken. De persoon wil namelijk zowel een vagina als een penis. En een van die kiezen is volgens de individu "onwettelijk". De persoon probeert nu via juridische stappen de operatie af te dwingen bij de rechtbank, zo meldt De Telegraaf.

Het individu heeft verklaard zichzelf te identificeren als "een mix" en streeft naar het hebben van zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken. De aanvraag voor de operatie werd afgewezen door de zorgverzekeraar, die de ingreep als "te experimenteel" beschouwt.

De behandelend arts van de persoon staat achter het verzoek en heeft in een brief aan de rechtbank laten weten: “Het is heel belangrijk voor de persoon om een vagina te hebben voor de persoonlijke interpretatie van haar genderexpressie, maar ze wil ook haar penis behouden.”

Een uitspraak kan nog maanden duren, gezien de medische complexiteit van het verzoek. Volgens The Telegraph zou het uitvoeren van deze operatie anatomisch haalbaar zijn. Een soortgelijke ingreep werd vorig jaar wel vergoed door een Canadese zorgverzekeraar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.