Terug

Volg Vandaag Inside

Nog twee Nederlanders in de race voor Golden Boy Award

Nog twee Nederlanders in de race voor Golden Boy Award

1 nov 2018, 15:10

Matthijs de Ligt en Justin Kluivert zitten bij de laatste 20 kanshebbers voor de Golden Boy Award, de prijs voor het grootste talent van Europa.

Matthijs de Ligt en Justin Kluivert maken nog steeds kans op de Golden Boy Award, de prijs voor grootste talent in Europa. De Ajacied en de aanvaller van AS Roma horen bij de laatste twintig genomineerden.

De Italiaanse krant Tuttosport bracht donderdag de lijst van veertig genomineerden terug naar twintig. Onder anderen Feyenoord-doelman Justin Bijlow en Gronigen-aanvaller Ritsu Doan vielen af.

De Ligt en Kluivert zijn als enige Nederlanders nog in de race en moeten het onder andere opnemen tegen Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) en Liverpool-verdediger Trent Alexander-Arnold.

De 19-jarige Matthijs de Ligt lijkt een grote kanshebber voor de prijs. De verdediger heeft sinds vorig seizoen een vaste basisplek bij Ajax, waarmee hij dit seizoen indruk maakt in de Champions League, en is ook bij het Nederlands elftal verzekerd van een basisplek.

De winnaar wordt bepaald door een groep van dertig journalisten uit twintig verschillende Europese landen. Elke verslaggever heeft 5 stemmen (10 punten, 7 punten, 5 punten, 3 punten en 1 punt) weg te geven.

Hans is stellig: De Ligt gaat voor 100 miljoen weg

Justin Kluivert baalt bij AS Roma: 'Eigen schuld'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.