Terug

Volg Vandaag Inside

'Nog te vroeg voor beslissing over openingsduel EK 2020 in Rome'

'Nog te vroeg voor beslissing over openingsduel EK 2020 in Rome'

12 apr 2021, 10:47

Het is nog "prematuur" om maandag te beslissen of de openingswedstrijd van het EK voetbal van 2020 komende juni kan worden gehouden in Rome. Italië zal echter alle inspanningen doen om de wedstrijd te kunnen laten doorgaan, meldde de minister van gezondheidszorg in een interview met de krant la Repubblica.

De Italiaanse voetbalbond hoopt dat het in staat zal zijn om toeschouwers te verwelkomen in het olympisch stadion in Rome, maar afgelopen week kon de regering nog niet bevestigen dat dit gaat lukken. De Europese voetbalbond UEFA had van alle twaalf gaststeden verlangd dat ze zouden komen met hun plannen voor de toeschouwerscapaciteit voor het EK dat op 11 juni begint. Italië opent het EK die dag met een wedstrijd tegen Turkije.

Het EK van 2020 was vanwege de coronapandemie met een jaar uitgesteld. De Nederlands voetbalbond KNVB liet vorige week weten dat er met alle Nederlandse autoriteiten overeenstemming was bereikt voor ten minste 12.000 bezoekers in de Johan Cruijff ArenA bij de vier wedstrijden die in Amsterdam worden gehouden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.