Terug

Volg Vandaag Inside

Nog een spelersmakelaar verdacht

Nog een spelersmakelaar verdacht

16 okt 2018, 16:59

TONGEREN (ANP) - Een zesde spelersmakelaar is verdachte in het omvangrijke onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal. Het betreft Thomas Troch, werkzaam bij het makelaarsbureau International Sport Management.

De onderzoeksrechter van Tongeren verdenkt hem van onder meer omkoping. Hij is onder voorwaarden vrijgelaten. Het federale parket bevestigde dat tegen Sporza.

Troch werkt samen met Walter Mortelmans, een spelersmakelaar die vorige week al werd aangehouden. Hun kantoor heeft redelijk wat (oud-)spelers van Waasland-Beveren en KV Mechelen in zijn portefeuille. Bij een duel tussen die twee clubs zou sprake zijn geweest van matchfixing.

De enige voetballer die verdachte is in het fraudeonderzoek, spits Olivier Myny van Oud-Heverlee Leuven, speelde vorig seizoen bij Beveren en ligt onder contract bij ISM.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.