Terug

Volg Vandaag Inside

Noa Lang was Messi op training Oranje: 'Dat vond hij zelf ook logisch'

Noa Lang was Messi op training Oranje: 'Dat vond hij zelf ook logisch'

9 dec 2022, 10:10

Oranje heeft bijna een week lang kunnen toewerken naar de kwartfinale van het WK tegen het Argentinië van Lionel Messi. Noa Lang mocht zich tijdens de training voordoen als Messi, om zo de kwartfinale te simuleren: "Dat vond hij zelf ook logisch".

Dat onthulde Louis van Gaal voor de camera van de NOS. De bondscoach was eerst niet happig om de informatie vrij te geven: "Ja, dat is een leuke vraag... Maar dat kan ik niet zeggen, omdat ik dan mijn plan de campagne bekend maak. Dan weet de trainer van Argentinië ook meteen hoe wij dat gaan aanpakken".

Bij de volgende vraag bijt hij toch: "Dat was Noa Lang. En dat kan ik je vertellen, omdat het geen invloed heeft op de bekendmaking van het tactische plan. Hij vond het zelf ook logisch dat hij Messi mocht simuleren; dus dat was geweldig!"

Verslaggever Jeroen Stekelenburg vraagt zich vervolgens af of Lang ook het meeste lijkt op Messi in de selectie, verwijzend naar zijn afkeer tegen meeverdedigen. "Ik vind juist dat hij bij het Nederlands elftal wél meeverdedigt", countert Van Gaal.

In De Oranjewinter vertelde Johan Derksen dat zijn voorkeur uitgaat naar Noa Lang, ten koste van Xavi Simons. Kijk het fragment hieronder terug.

Johan geeft voorkeur aan Noa Lang boven Xavi Simons
1:33
Johan geeft voorkeur aan Noa Lang boven Xavi Simons

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.