Terug

Volg Vandaag Inside

Noa Lang sneert naar Ajax: 'Werd op de vingers getikt als ik dat deed'

Noa Lang sneert naar Ajax: 'Werd op de vingers getikt als ik dat deed'

6 okt 2021, 11:10

Noa Lang heeft een plaats bemachtigd in de selectie van bondscoach Louis van Gaal en kan vrijdagavond zijn debuut maken in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Letland. Lang vertelt in gesprek met De Standaard dat hij deze stap heeft kunnen maken door zijn transfer naar Club Brugge. Hierbij laat hij zijn oude werkgever Ajax niet buiten schot.

De 22-jarige vleugelaanvaller zag een oproep voor Oranje zelf wel aankomen. 'Eind 2020 en begin dit jaar had ik een periode waarin ik elke wedstrijd één à twee goals maakte. Daarnaast was ik drie maanden op rij Speler van de Maand bij Club Brugge. Toen begon ik er wel serieus over na te denken.'

Ook ziet de 22-jarige speler van Brugge dat hij een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt. Hij weet ook waardoor dat komt. 'Ik word gebruikt naar mijn kwaliteit. Ik mag iets meer zwerven en hoef niet de hele tijd aan de zijlijn te staan', doelt hij op zijn tijd bij zijn oude werkgever Ajax. Daar werd ik op de vingers getikt als ik de bal wat ging ophalen of eens naar binnen kwam.' Daarnaast ziet Lang ook dat het op meerdere vlakken nog beter moet. 'Ik moet opletten met provoceren, maar dat is een beetje hoe ik ben. Als alles nu al perfect was, zat ik al lang bij een club als PSG', besluit Lang het interview met een knipoog.

Johan Derksen was afgelopen maandag in de uitzending van Veronica Inside nog erg kritisch op Lang. 'Hij heeft hele enge trekjes, Noa Lang,' begon Johan over de Club Brugge-aanvaller. 'Die vindt zichzelf ook al heel erg goed. Echt een griezeltje. Dat was in Nederland al. Hij heeft toen met Ajax heel goed gespeeld tegen Twente, en daarna is hij zich zo gaan gedragen. Bij Twente heeft hij helemaal niets gepresteerd, en hij doet het nu inderdaad goed.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.