Terug

Volg Vandaag Inside

Noa Lang pakt rood in catacomben: 'Opmerkelijk en vooral niet slim'

Noa Lang pakt rood in catacomben: 'Opmerkelijk en vooral niet slim'

27 dec 2021, 09:18

Noa Lang heeft zich tijdens de laatste wedstrijd van dit jaar opnieuw niet van zijn beste kant laten zien. De aanvaller van Club Brugge maakte tegen Cercle Brugge een geïrriteerde indruk en kreeg na afloop van het duel zijn tweede gele kaart. De Belgische media zijn kritisch op lang, die stellen dat hij de Gouden Schoen hiermee op het spel zet.

'De Nederlander kon niet beslissend zijn en liep het hele duel te sakkeren, maar slaagde er toch in de spotlights te halen', schrijft Het Laatste Nieuws. 'Twee keer geel pakken zonder overtredingen te maken, da's op z'n minst opmerkelijk en vooral niet slim. Verzachtende omstandigheid: Lang werd bij momenten stevig aangepakt door de Cercle-spelers.'

Lang kreeg in de eerste helft een gele kaart na kritiek op een arbiter, maar werd volgens Het Nieuwsblad gestraft wegens het cynisch opsteken van zijn duim richting scheidsrechter Nicolas Laforge. 'Noa moet daar slimmer in zijn, want eigenlijk was hij al goed weggekomen omdat hij geen geel had gekregen voor spelbederf', schrijft de krant verder. 'De scheidsrechter had hem in eerste instantie beschermd. In plaats van dankbaar te zijn en te zwijgen, was hij toch met hem in discussie gegaan. Het is sterker dan Noa zelf. Maar hij bewijst er zichzelf geen dienst mee.'

De Oranje-international kreeg zijn tweede gele kaart, nadat hij in de catacomben een bordje van Cercle Brugge van de muur aftrok. Het Nieuwsblad stelt dat Lang met deze acties zijn kans voor de Gouden Schoen op het spel zet, de prijs voor de Speler van het Jaar in de Jupiler PRO League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.