Terug

Volg Vandaag Inside

Noa Lang moest vluchten voor Feyenoord-supporters: 'Ik ben het stadion uitgerend'

Noa Lang moest vluchten voor Feyenoord-supporters: 'Ik ben het stadion uitgerend'

12 mrt 2020, 12:35

Noa Lang is op zijn zachts gezegd niet geliefd bij de aanhang van Feyenoord. De Ajax-aanvaller, die op dit moment verhuurd wordt aan FC Twente, heeft een verleden bij de Rotterdammers maar is zijn hele leven al een Ajax-fan. Bij Andy in de auto vertelt Lang verschillende anekdotes over confrontaties met supporters van Feyenoord.

In 2013 maakte de Rotterdammer de gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax: 'Ik kwam op m'n veertiende in de C1 terecht. Nu ben ik twintig. Ik ging altijd op en neer met de bus. Dan werd ik gehaald op school, ging ik trainen en werd ik weer thuisgebracht. Ik had destijds gewoon een Ajax-tas, maar dat werd een Adidas-koffer. Vanaf de periode dat ik zelf met de trein naar Ajax moest heb ik gewoon een koffer genomen', vertelt de jeugdinternational aan Andy.

Een eerste confrontatie met een Feyenoorder beleefde Lang in de trein: 'Ik zat gewoon in de trein en er liep toen een man langs me die me uit begon te schelden voor 'K jood', dit en dat. Ik was vijftien ofzo.'

Heftiger werd het toen de Ajacied een aantal jaar geleden een Klassieker in de Kuip bezocht. Ondanks dat hij in een familievak zat werd Lang meteen gespot en uitgescholden: 'Ik zat gewoon in het familievak en dacht dat ik gewoon de wedstrijd kon kijken en er niets aan de hand was, maar ik wist wel dat de supporters van Feyenoord me kenden. Maar ik dacht: ik ben jong, het kan geen kwaad. Vanaf het moment dat ik ging zitten draaiden de mensen voor me zich om en begonnen ze te schelden: overloper, 'K jood' etc.'

Op de momenten dat Ajax scoorde en Feyenoord een penalty kreeg zochten de supporters van de Rotterdammers de confrontatie met Lang: 'Toen Ajax scoorde draaiden ze zich allemaal om naar mij. Ik keek gewoon naar de grond. Toen Feyenoord een penalty kreeg gingen ze juichen en keken ze alleen maar naar mij. Toen ze misten schoot ik in de lach. Zeven jongens renden naar beneden en duwden een oude steward zo aan de kant. Ik ben naar boven gesprint en in de skybox geklommen. Toen ben ik het stadion uitgerend'.

Lang geeft aan niet bang te zijn voor boze Feyenoorders als hij in Rotterdam is: 'Ze doen alleen stoer in groepsverband. Alleen zeggen ze niets'.

Eerder deze week gaf Johan aan tafel aan dat die zich verschrikkelijk ergert aan het gedrag van de aanvaller. Lang was erg gefrustreerd nadat hij gewisseld werd in het duel met Vitesse en ook weigerde hij interviews te geven: 'Wie denkt die snotaap dat die is?', reageerde Johan fel.

Check hieronder Bij Andy in de auto. Het moment over Lang en Feyenoord zit rond minuut 15.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.