Terug

Volg Vandaag Inside

Noa Lang in België onder vuur na kampioenswedstrijd: 'Onaanvaardbaar'

Noa Lang in België onder vuur na kampioenswedstrijd: 'Onaanvaardbaar'

21 mei 2021, 14:15

Noa Lang is in België onder vuur komen te liggen nadat hij gisteravond na de kampioenswedstrijd 'nog liever dood dan Sporting-jood' zong tegenover fans van Club Brugge. Daarmee verwees Lang naar Royal Sporting Club Anderlecht. Supporters van Anderlecht worden in België 'Joden' genoemd.

Het filmpje met een zingende Lang belandde gisteravond laat op het internet. De vleugelaanvaller haalt met de video de woede op de hals van vooral de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès. Op Twitter schreef de minister: 'Antisemitisme, onaanvaardbaar, ondraaglijk en hoort niet thuis in onze samenleving. We moeten het even krachtig bestrijden als alle andere vormen van racisme.'

De Nederlandse ambassadeur in België heeft de beelden 'met afschuw zien passeren. Ik schrik ervan.' De leider van de Franstalige liberalen, die in de regering zitten, eist 'uitleg en excuses' van Lang en wil dat zijn club en de Belgische voetbalbond hem bestraffen.

De politie was al niet te spreken over het overwinningsfeest dat uitbrak nadat Club Brugge donderdagavond met een gelijkspel tegen Anderlecht het kampioenschap binnensleepte. Spelers en trainer mengden zich onder de uitgelaten samendrommende supporters. Ze kunnen een boete verwachten, zegt de Brugse korpschef.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.