Terug

Volg Vandaag Inside

Noa Lang duurste speler in Belgische competitie

Noa Lang duurste speler in Belgische competitie

17 mrt 2021, 15:55

Noa Lang staat er goed op in België. De aanvaller presteert uitstekend in dienst van Club Brugge, de koploper van de Jupiler Pro League, en dat is ook Transfermarkt opgevallen. Het medium voerde deze week een update uit aan de marktwaarden van 171 spelers in België, en zien in Lang de duurste speler van de Belgische competitie.

De Nederlandse aanvaller wist dit seizoen in 29 wedstrijden 13 keer het net te vinden. Lang, die ook goed was voor negen assists voor Blauw-Zwart, klimt naar een geschatte waarde van 20 miljoen euro. Vlak achter hem staan Genk-spits Paul Onuachu en Brugge-talent Charles De Ketelaere.

‘Lang schittert vooral door zijn unieke profiel waar hij spelinzicht en techniciteit aan efficiëntie kan koppelen terwijl hij fysiek gezien nog geen enkele keer honderd procent is geweest bij Club Brugge. Als de regerende landskampioen hem deze zomer weet te behouden en Lang blijft zich doorontwikkelen, zou hij in de zomer van 2022 wel eens de eerste speler zijn die België verlaat met een prijskaartje van meer dan 30 miljoen euro’, schrijft Transfermarkt.

De nieuwe top 10, volgens Transfermarkt: 

1. Noa Lang: 20 miljoen euro

2. Paul Onuachu: 17 miljoen euro

3. Charles De Ketelaere: 16 miljoen euro 

4. Hans Vanaken: 15 miljoen euro

5. Roman Yaremchuk: 13 miljoen euro

6. Albert Sambi Lokonga: 12 miljoen euro 

7. Odilon Kossounou: 12 miljoen euro 

8. Zinho Vanheusden: 12 miljoen euro

9. Yari Verschaeren: 11 miljoen euro

10. Jhon Lucumi: 11 miljoen euro 

Noa Lang zag zijn goed spel niet beloond worden met een oproep voor het Nederlands elftal. Wel maakt Lang deel uit van de selectie van Jong Oranje voor de groepsfase van het Europees kampioenschap van later deze maand. De 21-jarige aanvaller is onderdeel van de groep van bondscoach Erwin van de Looi, die het vanaf volgende week in Hongarije opneemt tegen Roemenië, Duitsland en het gastland. De eerste twee landen uit de poule plaatsen zich voor de kwartfinales, die vanaf eind mei worden afgewerkt.

René van der Gijp denkt dat Lang rijp is voor het Nederlands elftal. 'Die jongen doet het echt waanzinnig goed. Neem hem er een keer bij.'

René onder indruk van Noa Lang: 'Die doet het waanzinnig goed...
2:26
René onder indruk van Noa Lang: 'Die doet het waanzinnig goed...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.