Terug

Volg Vandaag Inside

Nilüfer Gündoğan doet aangifte tegen partijleider Volt en 13 anonieme melders

Nilüfer Gündoğan doet aangifte tegen partijleider Volt en 13 anonieme melders

26 feb 2022, 21:45

Kamerlid Nilüfer Gündoğan doet aangifte tegen de partij Volt, partijleider Laurens Dassen en de 13 personen die melding maakten van grensoverschrijdend gedrag van het Kamerlid. Dat bevestigen haar advocaten Geert-Jan en Carry Knoops na berichtgeving van RTL Nieuws.

Volt meldde zaterdag dat Gündoğan uit de Kamerfractie werd gezet vanwege meldingen van "handtastelijkheden, ongewenste seksuele avances, intimidatie en misbruik van positie". Maar Gündoğan vindt dat er sprake is van smaad en laster. Zij heeft een strafrechtelijke aangifte gedaan bij de hoofdofficier van justitie, aldus haar advocaten.

Gündoğan zei twee weken geleden haar Kamerzetel te behouden, ongeacht de uitslag van het onderzoek. Daarmee komt het totale aantal fracties in de Tweede Kamer nu op twintig als Gündoğan bij haar standpunt blijft. Indien zij haar zetel toch opgeeft, dan kan Ernst Boutkan voor Volt in de Tweede Kamer komen. Hij stond derde op de kandidatenlijst, maar kwam niet in de Kamer omdat nummer vier Marieke Koekkoek genoeg voorkeursstemmen haalde voor een zetel. Volt haalde in totaal drie zetels.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.